Campingplats till salu – lev drömmen!

Är du en av alla hundratusentals svenskar som älskar att campa? Eller har du kanske blivit miljonär på Postkodlotteriet och undrar vad du ska göra med pengarna? Ett hett tips i så fall är att köpa en helt egen campingplats.

De senaste två somrarna har frugan och jag drivit Skeppeviks camping, vid havet i Kalmar sund. Ett stenkast från Bergkvara och Torsås, mitt emellan Kalmar och Karlskrona på det som ofta kallas för ”Sveriges solkust”. Ett fantastiskt fint ställe med enorm potential i en växande campingbransch. Tyvärr blev det dock för invecklat för oss att få livet att gå ihop, när vi även bor på annat håll i Sverige och har andra huvudkompetenser, så vi bestämde oss för att hitta en annan händig person att ta över drömmen om säsongsarbete.

Campingplatsen på hela 3 hektar mark och rörelsen säljs som ett paket, med både inventarier och en bred kundbas. Den som köper företaget får en stadig omsättning att stå på. Att köpa företag är alltid smartare än att starta eget. Då behöver man inte börja på noll utan har en grund av räkna på och att kunna ta beslut på istället för att gissa sig fram till vad det är som funkar och inte.

Campingen har ett toppenläge precis vid havet, med en helt egen strand, minigolfbana och mindre restaurang med komplett kök. Utvecklingsmöjligheterna är många och endast fantasin sätter gränserna. Med nya moderna och automatiska incheckningssystem som idag finns på marknaden kan man om man vill bygga en rörelse som i stort sett sköter sig självt, likt en parkeringsplats. Kanske du kan starta en ställplats? Det vill säga en camping speciellt för husbilar, vilket är en marknad som växer med över 30% om året.

Besök annonsen för den vackra sjötomten till salu på Svensk fastighetsförmedling.