Bästa sättet att skicka fakturor på

Då mitt offline-bokföringsprogram inte har funktioner för att skapa fakturor så fick jag förra året kika runt efter ett annat vettigt alternativ. Givetvis kan man skapa egna fakturor i en excel-mall eller liknande, men det är så mycket smartare med ett webbaserat verktyg.

Tjänsten jag hittade heter Fakturan.nu och har allt jag behövde, till mycket bra pris. Skickar du endast ett fåtal (max 3st) fakturor i månaden så är det gratis! Med andra ord kan du skapa konto och testa fakturatjänsten gratis innan du bestämmer dig.

fakturatjänstDet som är smartast, förutom att man får detaljerad statistik och kan bocka av betalda fakturor, är att tjänsten skapar fakturor som pdf och automatiskt kan skicka ut det till dina kunder. De har till och med en tilläggstjänst för att mot mindre betalning skicka ut det som vanlig post om man vill, utan att du behöver lyfta ett finger. Supersmart!

Om fakturor förfaller till betalning så rödmarkeras de och du kan skicka ut påminnelse med ett enkelt knapptryck.

Något som även finns men som jag inte använt, är möjligheten att tidsrapportera. Du kan med andra ord hålla koll på hur mycket tid som du jobbat åt kunderna och programmet räknar automatiskt om det till kronor och skapar faktura med ett knapptryck.

Vill du spara tid, så prova Fakturan.nu du också. Kan varmt rekommenderas.