Bojkotta media som sprider propaganda

Vår demokrati är i extrem fara just nu. Internet är troligtvis den enda räddningen, för där kan bruset från direktrapporterande medborgare överrösta mediernas snedvridna rapportering.

Aftonbladet och Expressen är troligtvis de två ensamt största skurkarna när det gäller snedvriden mediarapportering. Ubåtsjakter och annat kanske rentav aldrig ägt rum om det inte vore för deras rubriker på steroider. Sedan när det väl händer riktiga händelser mörkas det för att det inte följer deras agenda.

Visste du till exempel att Stockholm stod under belägring igår? Hundratals poliser och även polishelikopter fick rycka in när turkar och kurder rök ihop under en pågående demonstration. Enligt polisen exploderade flera “bangers” och 13 personer frihetsberövades. Avspärrningar sattes upp i storstaden och polisen har höjd beredskap långt efter demonstrationen. En kostnad för skattebetalarna på många hundra tusen.

Vart har då detta rapporterats? Jo både Aftonbladet och Expressen har skrivit om det. “Oroligt vid demonstration på sergels torg” som Aftonbladet lite blygsamt kallade det. Naturligtvis undangömt från startsidan så man måste göra en exakt sökning för att överhuvudtaget hitta nyheten. Varken SVT eller övriga TV-nyheter har rapporterat händelsen.

Det är INTE OKEJ att medier filtrerar ut vad som ska rapporteras för att skapa sina egna stories, allt för att skapa läsare och försöka påverka samhället i en riktning de anser vara rätt. Det finns ett ord för det – propaganda!

Är Twitter och Youtube de enda nyhetskanaler man idag kan lita på att ge en någorlunda ofiltrerad bild av verkligheten?