4 juli, 2020

Glöm inte EU-valet, lika viktigt som vårt eget

De flesta stora frågor i vårt land är numera överstatliga, det vill säga beslutas centralt i EU-parlamentet. Där har vi endast 21 måttligt kompetenta politiker, som för sveriges räkning tar ställning till de beslut som påverkar över en halv miljard europeer. Det vill säga de gånger de överhuvudtaget är på plats, då vissa av dem har haft över 30% frånvaro som media nyligen rapporterat om.

23-26 maj 2019 så pågår EU-valet där alla medborgare har rätt att rösta fram parlamentariker i det land de bor eller är skrivna. Om du inte är inskriven i röstlängden måste du anmäla detta senast 26 april till länsstyrelsen via blankett som finns här hos valmyndigheten.

Lägligt nog så ska information ha gått ut till alla i Sverige under mars månad, vilket dock EJ kommit fram till mig eller frugan. Hursomhelst är det av extremt stor vikt att demokratin får ha sin gång för att stoppa fler dumma lagar likt upphovsrättsreformen som nyligen klubbats fram enbart i syfte att bestraffa amerikanska storföretag som Google och Facebook samtidigt som det lämnar stora blodiga möjligheter till att censurera och begränsa internet.

Ta dig till valstugorna! Det är en skyldighet och rättighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *