Kassaregister är lite av en djungel

Om du hanterar kontanter som företagare så måste du vara insatt i alla de här reglerna om kassaregister. Det är helt enkelt en digital “svarta lådan” som sparar alla transaktioner som görs i din kassamaskin, så att surgubbarna på skatteverket kan komma och kontrollera dig om de vill.

För nåt år sedan tänkte jag prova på att marknadsföra min dåvarande nätbutik på marknader runtom i Sverige och samtidigt kränga lite prylar, så då blev jag tvungen att sätta mig in i det hela. Tidigare har handel på torg och marknader varit undantaget lagen om kassaregister, men inte nu längre! Så om du ska vara ute i sommar och dra in storkovan, se till att ha ett godkänt kassaregister. Tekniskt sett så ska kravet inte gälla “mindre” summor upp till fyra prisbasbelopp per år inklusive moms (178 000 kr), men jag har läst att skatteverket ändå verkar kontrollerar de flesta. Har man inte kassaregister kollar de nog extra noga på dig istället. Själv vände jag mig till Kassaregisterservice som har ett brett utbud och kan allt sånt i sömnen.

Även butiker och restauranger måste givetvis ha ett kassaregister, så ska du starta ett nytt företag glöm för all del inte att kolla upp vilken apparat du behöver som kassaskrin så du inte blir skönstaxerad!