Klara, färdiga, programmera!

Om en knapp timme ska jag äntligen ta mig till sjukstugan och klippa upp mitt eländiga gips. Ska bli otroligt skönt att kunna sitta vid en riktig dator igen. Inte för att en macbook är usel, men upplösningen är allt annat än optimal för grafisk produktion…

Jag förstår inte riktigt det här med gips vid frakturer. Det känns riktigt förlegat och opraktiskt. Dålig passform. Dåligt ventilerat. Hopplöst att duscha med. Det hade varit så otroligt enkelt idag att 3D-skriva ut en formanpassad skena i plast med ventilation och hela rubbet. För tro mig, det luktar inte honung under gipset…

Att en läkare ska behöva ta upp sin dyrbara tid med att sitta och gegga med gipsbindor är högst märkligt. Stoppa in handen i en 3D-scanner. Vänta 2 timmar på att plasten ska formas och vips har du ett modernt och moderiktigt “gips”.

3d-utskrivet-gips