Min egen lilla oas i det vilda

Jag är en riktig naturmänniska. Det är något otroligt lugnande med naturen, som de som aldrig riktigt varit ute i det fria kan förstå. Men tyvärr så är världen sådan att man måste sitta inlåst nånstans och jobba x antal dagar i veckan. Jag har i alla fall turen att jobba hemifrån mycket, så jag kan ta en paus på min fina uteplats när jag hinner med. Där det för övrigt växer allt från oregano till rabarber och rosor.

Vår gamla lägenhet hade tyvärr ingen trädgård. Något som jag saknade oerhört. Men jag hittade mitt eget lilla sätt att råda bot på det, genom att ta in trädgården på balkongen istället. Jag slog sönder gammal trädgårdssten (såna stora fyrkantiga plattor) i mindre bitar med lite mer ojämna kanter, staplade till en rabatt och satte stora murbruksbaljor inuti och fyllde med jord och växter. En säck med pinjebark gjorde att det hela smälte ihop till en grymt snygg enhet. En grön matta på golvet var ungefär som en gräsmatta och en stor bänk med massa indiska kuddar blev min egen lilla gröna oas mitt i “storstadsdjungeln”.

balkong-vaxter

Jag har hakat upp mig lite på trädgårdssten för tillfället. Det finns så galet mycket snyggt man kan göra med det. Rätt så underhållsfritt är det också och ger en modern känsla med nästan lite japansk stil. Kan vara svårt att komma på vad man ska göra med sten, för är vanligare att inreda trädgården med växter. Stenbolaget har en länk i menyn som heter “Inspiration” där jag fastnat alldeles för länge. Speciellt kategorin “belysning”. Så nu får jag nog ta mig i kragen, brygga lite morgonkaffe och avnjuta ute i min vackra trädgård.