Ta bort byråkratin och inför basinkomst

Den främsta nackdelen med bidrag i alla dess former, är att de är villkorade. Socialbidrag, sjukförsäkring, a-kassa osv har alla en massa märkliga regler som gör att folk trillar mellan stolarna. Stressen från alla villkor på dessa redan utsatta människor skapar även ännu mer depression, missnöje och sjukdom.

credit-squeeze-522549_640Vid en första anblick ser “basinkomst” väldigt Marxistiskt ut. Men när man kollar närmare på det, så är det ett lågt pris som kapitalismen kommer att bli skyldig att betala för de skador den orsakat. Jag garanterat er att vi kommer ha en basinkomst i framtiden. Länder som Finland och Belgien genomför redan testprojekt och att vi inte övervägt det ännu tycker jag är en ren skam. Vi är inte längre ett av världens mest framstående länder.

Bara Försäkringskassan har cirka 13 400 personer anställda. I runda slängar 7 miljarder i lön bara där, för att hantera byråkratisk skit och jaga folk i nöd.

Jag har varit företagare i 12 år. Under de åren minns jag minst två tillfällen då min likviditet tillfälligt varit riktigt riktigt dålig. Jag menar så dålig att det enda som fanns i kylen var en möglig gurka. Inte fan fanns det nån som hjälpte en då. Enda alternativet om jag ville få ekonomisk hjälp var att avsluta all min verksamhet och krypa till socialen. I somras bröt jag armen, vilket i mina ögon är rätt opraktiskt för en programmerare. Tror ni jag fick sjukkassa för det? Nej, givetvis hade jag haft firman passivt året innan på grund av studier och då inte taxerat tillräckligt.
Är det så Sverige stöder framtidens arbetsgivare? Nej inte en enda dag har jag tagit bidrag ens när hyror var försenade och jag vägde mindre än 65 kg. Idag har jag mer jobb än jag hinner med, men inte fan är det tack vare någon annan. Så varför tror ni att alla rika tar sina pengar och drar till skatteparadis när framgången väl kommer?