14 augusti, 2020

Tänt var det här

Det där med ljussättning är en riktig vetenskap. Speciellt när man sitter mycket vid datorn så är det väldigt viktigt att ha rätt belysning för att inte bli trött i ögonen, få huvudvärk osv. Många har en missuppfattning om att det är bra att ha en stark kontorslampa jämte datorskärmen, men så är det faktiskt inte. Eftersom man stirrar länge på skärmen, som är relativt mörk, så ställer ögonen sakta om sig till det ljuset. När du sedan tittar upp – rakt in i en ljus kontorslampa – så blir man bländad. Inget bra det inte. Detsamma gäller ljusa fönster som kan ge reflektioner i skärmen.

Nej, det bästa är en mjuk och behaglig ljuskälla, utanför ditt synfält. Så dra ner persiennerna, slopa kontorslampan och sätt upp en snygg taklampa istället som sprider ljuset bättre. Men inga blinkande, gräsliga ljusrör om jag får be. Ljustema.se har en riktigt snygg taklampa som heter Manchester, som inte skulle sitta helt fel i min framtida mancave…

Har du redan taklampor så det räcker och blir över så har Ljustema även en hel del LED-lampor och LED-slingor som kan vara riktigt snyggt att sätta bakom skärmarna för att lysa upp i coola färger, så du får ett datorbord värdigt en hackerfilm från 90-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *