Våldtäktslekar och dubbla budskap

Läste precis en artikel om den arabiska väldtäktsleken Taharrush gamea som kommit till Europa. En kulturell företeelse där kvinnor blir utsatta av sexuella övergrepp av stora grupper av män. Vad ser man då i sidopanelen på sajten i fråga? Jo en banner med en blondin i sexig pose och rubriken “feministfritt”.

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 10.35.09

Givetvis kan och ska inte kvinnor gå runt i slöjor, men man kan förstå att någon från en kultur med helt annan kvinnosyn uppfattar svenska samhällets öppenhet som provocerande. SFI och integrationspolitik borde naturligtvis innehålla mer än svenska glosor, för vissa kulturella influenser är inte av godo.

ofredande
Kanske skulle man precis som för sprit och tobak, ha en varningstext på allt sexuellt utmanande innehåll?

Jag har själv varit “invandrare”, när jag bodde 1,5 år i Spanien. Naturligtvis tog jag inte med mig seder som våldtäkter eller halshuggningar, men att bli en del av samhället är en stor utmaning speciellt om ingen lär en vad som är okej eller inte. En spanjor trillade nästan ur stolen när jag gav honom ett “norrländskt ja” (nickar och drar in luft)… “Daniel, are you okay? Do I need to call an ambulance?”.

Sluta blunda för problemet. Gör något åt det. Mycket enkelt.