14 augusti, 2020

Ny sajtdesign och webbrelä på gång

Som du kanske märkt om du följer bloggen, är att den fått en ny design. Eftersom bloggen är mer eller mindre det enda som var aktuellt på sajten så har jag lagt fokus på den istället. Bra va?!

Fick hem en rolig liten pryl idag. En söt liten webbserver med I/O-portar. Föreningen Kronobergs Sändareamatörer som jag är ordförande för har nämligen ett litet problem. Luftvärmepumpen som värmer vår klubbstuga tar ett par timmar på sig för att värma upp huset nu när det är minusgrader ute, så temperaturen där blir behaglig först när det är dags att dra hem igen. Därför har jag påbörjat ett nytt byggprojekt…

Styra IVT luftvärmepump via internet
Ja som rubriken avslöjar så är planen att via internet kunna slå på luftvärmepumpen. IVT har själva en manick för detta som kostar närmare 4000 riksdaler. Hutlöst! Jag gör det istället för 300 spänn. Allt som behövs är en mini-monster, en programmerbar fjärrkontroll och en tempgivare. Eftersom mojängen styr värmepumpen med IR-ljus så behöver man inte göra några ingrepp i själva värmepumpen, och hela alltet styr jag sedan via en webbläsare i min smartphone (eller via en app om jag orkar koda lite).

Fortsättning följer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *